Важливо знати. Місця таврування столових виробів зі срібла

Для початківців та недосвідчених колекціонерів, а також людей, які не хочуть
купити підробку, при виборі столових виробів зі срібла дуже важливо знати
характерні місця таврування, які обов’язково слід уважно переглядати
при виборі виробу.
Місця таврування столового срібла:

Банки. На корпусі чи дні;

Страви різні. На блюді (дні) чи полі блюда;
Келихи. На корпусі чи дні;
Бонбоньєрки (коробочки для солодощів). На дні коробки;
Братини. (Старовинна велика посудина для розливу по чашках вина
або застосовується для пиття навколо; велика загальна чаша для їжі та
пиття). На корпусі;
Бураки для ікри (кругла коробка із кришкою). На корпусіна кришці;
Пляшки. на корпусі, на пробці;
Вази. На корпусі чи дні, на кришці;
Відра. На корпусі чи дні;
Виделки столові, десертні, лимонні та ін;
Жбани (посудина у вигляді глека з кришкою, що застосовується для;
напоїв та води). На корпусі, на кришці;
Кабаре для горілки На піддоні;
Канці (роги для вина). На верхній та нижній оправах, наінших частинах;
Каструлі. На корпусі чи дні, на кришці;
Ковші. На корпусі чи дні;
Кавники. на корпусі, на кришці;
Гуртки. На корпусі чи дні, на кришці;
Кубок. На корпусі чи дні, на кришці;
Глечики. На корпусі або дні, на кришці;
Ложки:
а) цілісні різні (розливні, столові, чайні, кавові)
та ін) на ручці, а при неможливості на лаві;
б) з дерев’яною чи кістяною ручкою на лаві;
Лопатки столові. На ручку;
Мерочники (пристрій для виміру газоподібних, рідких та
сипучих матеріалів та речовин). На дні на кришці;
Масляни. На корпусі, на кришці;
Миски. На корпусі чи дні на кришці;
Молочники. На корпусі чи дні;
Ножі:
а) цілісні, різні на лезі;
б) зі срібним лезом і припаяним срібним черешком на
леза;
в) з металевим або іншим лезом та срібним черешком —
на живці, при неможливості на привішеній
пломбі.
Ножиці. На ручках
Переліки. На корпусі чи дні;
Таці: на дні;
Підсклянники. На корпусі чи піддоні;
Салатники. На корпусі чи дні;
Самовари. На корпусі, на кришці, конфорці та тушилці;
Цукровиці. На корпусі чи дні, на кришці;
Совочки. На совочці чи ручці;
Сільнички:
а) прості: на корпусі чи дні;
б) росіяни: на корпусі чи дні, на кришці;
Соусники. На корпусі;
Склянки. На корпусі;
Стопки. На корпусі чи дні;
Судки (їдальня з невеликими судинами для оцту,
перцю, гірчиці, солі тощо). На кожному судку, на кришці та
ручці;
Судки (невелика чашка, миска, з ручками, вживана для
підливок, соусів, приправ). На дні, на ручках;
Судки (скріплені між собою кілька мисок, що застосовуються
для перенесення їжі). На кожному судку, на кришках та ручках;
Сулеї (вузький глечик з ручкою та пробкою на ланцюжку). На корпусі
на пробці та ланцюжку;
Сухарниці. На корпусі чи дні, на ручці;
Тарілки різні: на дні;
Фляжки. На дні чи корпусі, і навіть стаканчике;
Чайники. На дні чи корпусі, на кришці;
Живці для виробів. На живці;
Щипці для цукру:
а) звичайні;
б) із двох половинок на кожній половинці.

©Джерело antik-invest.ru

Комментарии к записи Важливо знати. Місця таврування столових виробів зі срібла отключены

Filed under Столове срібло, Цікаве

Comments are closed.