Перевіряємо у домашніх умовах срібні вироби

Якщо Ви не впевнені у тій срібній прикрасі, яку купили, ця стаття Вам буде корисною. Ми хочемо розповісти, як можна визначити срібну прикрасу в домашніх умовах. Звичайно, якщо Ви купили виріб у перевіреного продавця, на прикрасі стоїть проба і іменне тавро підприємства-виробника, то турбуватися нема про що. А от якщо на товарі немає проби або Ви його робили на замовлення, ми радимо перевірити його за допомогою підручних коштів.

Де шукати пробу?

Як ми вже сказали вище, на прикрасі зі срібла має стояти проба. Найкраща проба срібла 925, але можна також зустріти пробу трохи нижче – 875.

На браслетах, ланцюжках, кольє проба в основному ставиться на колечко (кругле або овальне), що з’єднує виріб із замочком.

На сережках проба ставиться на швензі (паличка, яка є частиною замку), або із зовнішньої або внутрішньої сторони. Якщо сережки на гачку, пробу ставлять на вигнуту смугу-гачок.

На кільцях із срібла ставиться проба із зовнішнього боку кільця в нижній частині. Якщо електронна проба, її можна знайти і всередині кільця.

До речі, дедалі частіше трапляються прикраси зі срібла з електронною пробою. Із цим варіантом є одна велика проблема – її важко знайти! Все це відбувається тому, що вона швидко стирається. Але Ви можете виявити її за допомогою збільшувального скла.

Спосіб №1

Фото Способ 1

Справжнє срібло – добрий провідник. Наприклад, якщо кільце потримати кілька хвилин у руці, затиснувши в кулачок, колечко нагріється до температури тіла.

Так, першим способом ми можемо запропонувати наступне. Налийте в склянку окропу та опустіть прикрасу у воду на кілька секунд. Якщо це срібло, то виріб за лічені секунди стане тієї ж температури, що й вода.

Не радимо, звичайно, у такий спосіб перевіряти срібну прикрасу з каменем. Різне каміння по-різному переносить високу температуру.

Спосіб №2

Деякі умільці продають прикраси нібито зі срібла, але вони лише на 65% дорогоцінного металу. І тут відсоток срібла з цинком (65 на 35, приблизно). Так от якщо Ви таке кільце близько хвилини потрете об шкіру, на ній залишаться темні сліди. Або ж, якщо довго носитимете колечко на пальці, під ним залишиться на пальці темна смуга.

Спосіб №3

Срібло дуже дзвінке. Спробуйте викинути виріб з висоти (близько метра) на тверду поверхню – на паркет або ламінат. При падінні Ви почуєте дзвінкий, вібруючий звук, а не тихий і глухий.

Спосіб №4

Срібло – діамагнетик. Тому будь-яка прикраса зі срібла не буде притягуватися до магніту.

Спосіб №5

Візьміть шматочок крейди і потріть його об срібний виріб. Якщо на мілині залишаться темні смуги, УРА, це справжнє срібло.

Спосіб №6

Якщо Ви перевіряєте виріб, який не збираєтеся носити і Вам його не дуже шкода, візьміть гострий ніж або товсту голку і подряпайте поверхню. Тут є два моменти:

— Поверхня повинна бути досить м’якою — срібло м’який метал;

— якщо під першим шаром Ви побачите метал не срібного кольору, то це срібна мідь, незильбер або інший не ювелірний метал.

Спосіб №7

В інтернеті Ви можете знайти недорогий набір під назвою «Тест на срібло», який дозволяє в домашніх умовах визначити чи настійне срібло.

Спосіб №8

Якщо у вас є йод, можете капнути на прикрасу одну крапельку. Йод вступить у реакцію через 1-2 хвилини. Якщо на поверхні з’явиться світлий наліт, це не срібло.

Якщо немає йоду, використовуйте сірчану мазь. На справжньому сріблі така мазь залишить темно-синю цятку.

Звичайно, жоден спосіб не дає вам 100% гарантії. Якщо ж Ви все-таки рішуче налаштовані перевірити метал в прикрасі, зверніться до фахівців, вони легко дадуть Вам відповідь на запитання.

Джерело kristall-shop.com.ua

Комментарии к записи Перевіряємо у домашніх умовах срібні вироби отключены

Filed under Без рубрики, Цікаве

Comments are closed.