Срібло та православ’я

православное серебро

Життя сповнене різних небезпек та раптових негативних подій. Тому люди часто потребують захисту якихось вищих сил, які видаються їм, залежно від релігійних уподобань, від богів та духів до банальних оберегів.

У православ’ї прийнято звертатися до бога та ангела-охоронця або свого духовника. Однак не кожна людина має час на читання духовної літератури, відвідування храму або бесіду зі священиком. Саме тому існує такий вид релігійного мистецтва, як срібні обереги, освячені православною церквою. Це і хрести та кільця «Врятуй та збережи» та браслети.

У нашій країні подібні прикраси із духовним змістом дуже популярні. Купити їх просто – вони продаються практично у кожній церкві та спеціальних православних лавках, яких у великих містах теж не мало. Варто визнати, що срібло, освячене церквою, набагато краще просто срібла з ювелірного магазину, т.к. крім прикраси несе у собі захисну та моральну функцію. Крім натільних прикрас, церква пропонує срібні ікони додому чи на роботу.

Покупцю православного срібла варто знати, що в церковних майстернях використовуються ті ж технології, що й на звичайному виробництві, але на відміну від останніх, приступаючи до роботи, православний майстер отримує благословення від батюшки і читає молитву.

Так, поговоримо про один із найпопулярніших православних срібних виробів – кільце «Врятуй та збережи». Ви носите таку обручку, може хтось із ваших родичів чи знайомих?

А чи знаєте ви справжнє значення такого кільця? Це ваше негласне звернення до Бога, як би не сказана молитва, символ вашої віри та надія на порятунок від усіх життєвих негараздів та випадкових невдач. Звичайно, ви можете вкладати в нього і більше смислів, наприклад носити на удачу або як пам’ять. Але якщо ви людина віруюча, то вам обов’язково допоможе.

Натільні хрести та іконки із срібла – потаємні символи православної віри. Хрестик, який ви носите на шиї, це як би частина вашої душі, саме він допомагає вам не впадати у відчай і вірити в себе, а іконки – це символи вашого небесного покровителя.

Також церковні лави пропонують срібні ложки, які прийнято дарувати на дитячі хрестини, щоб годувати з них малюка.

Всі перераховані вище прикраси, звичайно, можна купити практично в будь-якому ювелірному магазині, але краще зайти в справжню церковну лавку і бути впевненим у «сертифікації» виробу.

Комментарии к записи Срібло та православ’я отключены

Filed under Цікаве

Comments are closed.