З чого розпочинати огляд срібних виробів?

подделки под антиквариатЗвичайно, будь-який колекціонер хоче, що йому дістався антикварний сервіз або виріб зі срібла в найкращому стані, ніби вони тільки-но вийшли з майстерні дбайливого ювеліра. На жаль, у дуже рідкісних випадках хтось стає володарем дивом збереженого в практично первозданному вигляді столового срібла.

Найголовніше правило при виборі виробу — уважно оглядати та вивчати кожен квадратний сантиметр виробу, особливо варто розглядати тавра, поверхню, оформлення.

Іноді трапляється, що з шахрайськими цілями вироби фальшують, переплавляють з одного в інше. Наприклад, дуже давно залишається популярним переробляти антикварні пивні кухлі в глеки методом приплавлення до них носика.

Також відома практика фальсифікації виробу більш старе методом зміни елементів декору, окремих частин виробу, наприклад днища, підробки тавра майстра або заводу.

Окрему увагу варто звертати на сам метал: так, сучасне срібло має яскраве дзеркальне блиск, старе ж — блакитний відлив. Досить буде користуватися лупою з оптимальним збільшенням, щоб розглянути підозрілий фрагмент, грані тавра чи місце гаданого вплавлення.

Клейма на срібних виробах повинні бути чіткими та різкими, оскільки вони виготовлені з твердого металу, а підроблені, як правило, більш м’які.

Підробка виявляється також неправильним розташуванням тавра на виробі, але в цьому випадку необхідно буде запастися професійним довідником.

За матеріалами antiquesblog.ru

Комментарии к записи З чого розпочинати огляд срібних виробів? отключены

Filed under Столове срібло, Цікаве

Comments are closed.